Just4Keepers

Succesvolle keeperstraining bij TLC met Jan Hoekstra

JK Kompleet agp Middel

Afgelopen donderdagavond 11 april kregen de keepers van vv TLC keeperstraining van de eigen keeperstrainers geassisteerd door FC Groningen en Jong Oranje doelman Jan Hoekstra. De keepers/keepsters, van de JO11 t/m de senioren, kregen ruim een uur training waarbij ze de kneepjes van het keepersvak aangereikt kregen.

In 3 groepen van max. 4 keepers kreeg elke groep ca. 20 minuten training van Jan Hoekstra. De specifieke uitgewerkte oefenstof door keeperstrainer Geert Spaan werd op professionele wijze gegeven en de keepers moesten de 20 minuten flink aan de bak. Als volwaardig lid van de keeperstrainersstaf gaf Jan Hoekstra de keepers tips en trucs mee om hun vaardigheden nog meer te verbeteren.
Aan het einde van de training werd er door Stein Rozema en Dennis Knapper gestreden om een paar handschoenen van Jan Hoekstra. In een uiterst spannende penaltyserie was het uiteindelijk Stein die de handschoenen in ontvangst mocht nemen.
Na afloop van de training was er nog gelegenheid voor vragen, een foto en/of handtekening. Alle keepers hebben genoten en dit gaat zeker een vervolg krijgen.

In de kantine vertelde Jan Hoekstra, onder genot van een sapje, over zijn dagelijks leven als prof, over zijn ambities en over Jong Oranje. Hij had volop genoten van de training, de keepers en was onder de indruk hoe vv TLC de keeperstraining voor elkaar heeft. Een amateurclub met 5 vrijwillige keepertrainers, uniform gekleed zijn (door Just for keepers J4K ) en ook nog gesponsord worden door Sanidirect Groningen. Wat hij vrijwel nooit tegenkomt is dat alle keepers welkom zijn op de keeperstraining, ongeacht niveau! Een mooi compliment aan coördinator Geert Spaan en de trainers Bert AaldersHenk Weggemans, Paul Bolwijn en Peter Berg die elke week vol enthousiasme de keepers onder handen nemen.
Uit handen van Bert Aalders van Just for keepers kreeg Jan Hoekstra, als dank voor zijn enthousiaste bijdrage, een paar J4K Pro Roll Grip SR handschoenen.

De foto’s van deze training zijn gemaakt door Jan van der Schans. Onze dank daarvoor!